8,1 miljoen mensen aan het werk door hernieuwbare energie

Wereldwijd werken er 8,1 miljoen in de hernieuwbare-energiesector, een toename van 5 procent.

Dit blijkt uit een nieuw rapport van IRENA,  het Internationale Hernieuwbare Energie Agentschap.

De meeste banen in groene energie worden gecreëerd in China. Daar werken maar liefst 3,5 miljoen mensen in groene energie tegen 2,6 miljoen in olie en gas.

Andere landen met de meeste banen in duurzame energie zijn Brazilië, de Verenigde Staten, India, Japan en Duitsland. In de VS groeide het aantal banen in groene energie met 6 procent, terwijl de werkgelegenheid in olie- en gas met maar liefst 18 procent daalde.

160526-Irena

Dalende kosten
“De continue banengroei in de hernieuwbare-energiesector is belangrijk omdat het in contrast staat met de trends in de energiesector”, aldus Adnan Amin, directeur-generaal van IRENA. “Deze toename is te danken aan dalende kosten van hernieuwbare energie en beleidskaders.”

De zonnesector blijft wereldwijd de grootste werkgever. Zo’n 2,8 miljoen mensen hebben een baan bij onder andere de productie en installatie van zonnemodules, tegen 2,5 miljoen een jaar eerder.

Bij de productie van biobrandstoffen worden 1,7 miljoen banen gecreëerd. In de windsector werken 1,1 miljoen mensen.

Ook op zoek naar een nieuwe uitdaging in deze blijvend groeiende sector? En ook nog eens bepalen wat de hoogte is van je maandloon? Dan bieden wij je een mooie baan aan!

Like ons op Facebook en/of volg ons op Twitter en  blijf automatisch op de hoogte van het laatste nieuws!

Bron: GroeneCourant, Irena
Foto: Irena
sitemap