50.000 zonnepanelen gefinancierd via crowdfunding

o-SOLAR-ENERGY-facebook-rechtenvrij

Er zijn in Nederland meer dan 50.000 zonnepanelen gefinancierd via crowdfunding. In totaal hebben particulieren 11,7 miljoen euro geïnvesteerd. Dat meldt crowdfundingplatform zonnepanelendelen.nl, dat gegevens van verschillende platform bijhoudt.

In 2015 is er 6,1 miljoen euro opgehaald voor collectieve zonne-energieprojecten, een forse toename van 370 procent vergeleken met een jaar eerder. Toen werd er 1,3 miljoen euro gestoken in zonne-energie via crowdfunding.

Crowdfunding ZP

2016 lijkt opnieuw een goed jaar te worden. In de eerste 4 maanden is er al 2,7 miljoen euro gestoken in zonnepanelen. Er zijn nog eens 62 collectieve zonne-energieprojecten aangekondigd.

Grote projecten die in 2015 gefinancierd werden, waren onder andere een zonnepark in Breda via ZonnepanelenDelen dat ruim 800.000 euro ophaalde.

Verder haalde Rooftop Energy 600.000 euro op voor het financieren van 14.000 zonnepanelen op 24 locaties in Nederland via Duurzaaminvesteren.nl.

Like ons op Facebook en/of volg ons op Twitter en  blijf automatisch op de hoogte van het laatste nieuws!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom bij Energieremmers.nl!

Leuk u te ontmoeten! Mijn naam is Jan Remmers.

Bent u opzoek naar advies over zonnepanelen of heeft u vragen? U kunt met mij een vrijblijvend adviesgesprek inplannen door simpelweg uw gegevens hieronder in te vullen.