CBS: IN 2015 1,8 MILJOEN ZONNEPANELEN GEPLAATST IN NEDERLAND

o-SOLAR-ENERGY-facebook-rechtenvrij

In 2015 zijn er in totaal 1,8 miljoen zonnepanelen geplaatst in Nederland. De panelen hebben opgeteld een vermogen van 440 megawatt. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag. Hiermee komt het totaal vermogen, zoals gemeten door het CBS, op 1.485 megawatt eind 2015.

Alle zonnepanelen samen produceerden zo’n 1.1 miljard kilowattuur groene stroom. Omgerekend is dit net zoveel stroom als 316.500 huishoudens verbruiken.

Ondanks deze enorme cijfers, produceren zonnepanelen nog maar 0,94 procent van het totale stroomverbruik in Nederland.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek schat het aantal nieuwe zonnepanelen op basis van peilingen bij bedrijven in de sector. Hoeveel zonnepanelen er echt zijn geïnstalleerd in Nederland is niet precies bekend.

De Klimaatmonitor, een initiatief van Rijkswaterstaat, combineert verschillende bronnen en kwam daarmee op een vermogen van 1.525 megawatt aan het einde van 2015.

Opgesteld vermorgen

De totale productie van elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen kwam uit op 12,9 miljard kilowattuur groene stroom. Dit is omgerekend 11,40 procent van het totale verbruik.

De meeste groene stroom werd geproduceerd door windmolens, namelijk 7,5 miljard kilowattuur elektriciteit. Dit is 6,58 procent van het totale stroomverbruik. Er staat zo’n 3.376 megawatt aan windmolens opgesteld in Nederland.

Like ons op Facebook en/of volg ons op Twitter en  blijf automatisch op de hoogte van het laatste nieuws!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom bij Energieremmers.nl!

Leuk u te ontmoeten! Mijn naam is Jan Remmers.

Bent u opzoek naar advies over zonnepanelen of heeft u vragen? U kunt met mij een vrijblijvend adviesgesprek inplannen door simpelweg uw gegevens hieronder in te vullen.