De opbrengst van zonnepanelen

o-SOLAR-ENERGY-facebook-rechtenvrij

Om een zo gunstig mogelijke opbrengst te verkrijgen is een stukje maatwerk noodzakelijk. De opbrengst van een zonnepaneel is namelijk afhankelijk van een aantal factoren.

Hellinghoek : De meest ideale hellinghoek is 35 graden. Wijkt de hellinghoek af dan kan er sprake zijn van een rendement verlies van 5%.

Oriëntatie : Een ligging op het zuiden is veelal de meest gunstige optie. Voorbeeld : Energie Remmers installeert een zonnesysteem bestaande uit 12 panelen. Het vermogen van dit systeem is veelal 3.300 Watt peak. Uw opbrengst in KWh is dan ruim 3.000. Bij een andere oriëntatie dan zuid is de opbrengst lager.

Schaduw : Een paneel wat in de schaduw ligt heet een lagere opbrengst dan een paneel wat in de volle zon ligt. Zou er sprake zijn van een zonnepanelen die in serie zijn geschakeld dan heeft de zwakste schakel invloed op het totaal. Energie Remmers adviseert in dat geval een oplossing van een dat gebruikt maakt van optimizers. Ieder paneel wordt dan individueel aangestuurd. (parallel geschakeld).

Temperatuur : Bij hoge temperaturen wordt minder elektriciteit opgewekt dan bij lage temperaturen. Een zonnige dag in april met een temperatuur van 12 graden levert meer rendement op dan op een dag met 35 graden.

Like ons op Facebook en/of volg ons op Twitter en  blijf automatisch op de hoogte van het laatste nieuws!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom bij Energieremmers.nl!

Leuk u te ontmoeten! Mijn naam is Jan Remmers.

Bent u opzoek naar advies over zonnepanelen of heeft u vragen? U kunt met mij een vrijblijvend adviesgesprek inplannen door simpelweg uw gegevens hieronder in te vullen.