Energielabel

o-SOLAR-ENERGY-facebook-rechtenvrij

Energielabel

Verkopers en verhuurders van woningen moeten sinds 2008 een energielabel laten zien aan de nieuwe eigenaar of huurder. Dit geldt voor woningen van 10 jaar en ouder. Begin 2010 is dit label vernieuwd. De eisen die gesteld zijn aan de manier waarop gecertificeerde energielabeladviseurs het gebouw opnemen zijn aangescherpt. Ook is de controle op labeladviseurs en hun vakbekwaamheid aangescherpt evenals de sanctionering bij het niet werken volgens de eisen. De wijze van opnemen is zo aangepast dat de kans op afwijkingen door verkeerde opnamegegevens kleiner is.

Wat is het energielabel voor woningen?

Het energielabel voor woningen geeft met klassen (A tot en met G) en kleuren (groen tot en met rood) aan hoe energiezuinig een huis is ten opzichte van andere soortgelijke woningen. Energielabel A (donkergroen) is zuinig, energielabel G (rood) is onzuinig.Energielabel
Door het energielabel ziet u in een oogopslag of een woning zuinig of onzuinig is ten opzichte van andere woningen van hetzelfde type. Onderzoek heeft aangetoond dat zuinige woningen sneller verkocht worden en dat de waarde ervan stijgt. Dat is een extra reden om te investeren in energiebesparing.

Is het energielabel verplicht?

Ja, verkopers en verhuurders van woningen zijn (sinds 2008) verplicht om een energielabel te overhandigen. Belangstellenden kunnen zo de energiekwaliteit van een woning meewegen in hun beslissing om die woning te huren of te kopen. Op het moment dat een woning van bewoner wisselt, dient de verkoper of verhuurder het energielabel te overhandigen aan de nieuwe eigenaar of huurder. Het energielabel geeft ook inzicht in de te nemen energiebesparende maatregelen. Op basis van het Energielabel en de opname van uw woning verzorgt EnergieRemmers, een op uw maat gesneden advies ten aanzien van de te nemen maatregelen.
Een Energielabel kost € 350. Dit is inclusief aanmelding van het ‘start’label en afmelding van het verbeterd Energielabel na uitvoering van de energiebesparende maatregelen.

Like ons op Facebook en/of volg ons op Twitter en  blijf automatisch op de hoogte van het laatste nieuws!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom bij Energieremmers.nl!

Leuk u te ontmoeten! Mijn naam is Jan Remmers.

Bent u opzoek naar advies over zonnepanelen of heeft u vragen? U kunt met mij een vrijblijvend adviesgesprek inplannen door simpelweg uw gegevens hieronder in te vullen.