‘Energiezuinige woning zonder gasaansluiting moet nieuwe norm zijn’

o-SOLAR-ENERGY-facebook-rechtenvrij

Energiezuinige nieuwbouwwoningen zonder aansluiting op het gasnet zouden de nieuwe norm moeten worden. Dit zegt netbeheerder Stedin dat samen met de gemeente Utrecht ervoor pleit om de wettelijke gasaansluitplicht voor nieuwbouw af te schaffen.

De Utrechtse nieuwbouwwijk Haarrijn biedt hiervoor een mooie kans vindt Stedin. De gemeente Utrecht onderzoekt wat haalbare alternatieven zijn voor aardgas en of het mogelijk is deze wijk zonder gasleidingen aan te leggen.

100 miljoen Euro
Jaarlijks steken netbeheerders nu nog zo’n 100 miljoen euro in de aansluitingen op het gasnet van nieuwbouwwoningen. Maar als alle woningen in 2050 CO2-neutraal moeten zijn, worden deze investeringen niet meer terugverdiend.

“We moeten van het recht op een gasaansluiting naar het recht op comfort’’, zegt David Peters, directeur Strategie en Innovatie van Stedin.

“Wie CO2-neutraal wil zijn, moet afscheid nemen van aardgas in de gebouwde omgeving. Het is zonde van het geld om nieuwe woningen nog aan te sluiten op het gasnet, terwijl er betaalbare alternatieven zijn.”

Like ons op Facebook en/of volg ons op Twitter en  blijf automatisch op de hoogte van het laatste nieuws!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom bij Energieremmers.nl!

Leuk u te ontmoeten! Mijn naam is Jan Remmers.

Bent u opzoek naar advies over zonnepanelen of heeft u vragen? U kunt met mij een vrijblijvend adviesgesprek inplannen door simpelweg uw gegevens hieronder in te vullen.