Enexis verduurzaamt met onbeschilderde gasmeter

o-SOLAR-ENERGY-facebook-rechtenvrij

Netbeheerder Enexis introduceert de eerste ‘Silver Meter’, een slimme gasmeter die zonder verflaag wordt geleverd. Hiermee wordt niet alleen verf, maar ook grote hoeveelheden water en energie in het productieproces bespaard. Leverancier Itron levert tot en met 2020 in totaal ruim één miljoen van deze duurzame gasmeters. Duurzaamheid is een van de strategische pijlers bij Enexis. Door het productieproces van de slimme gasmeter zo duurzaam mogelijk te maken neemt Enexis haar verantwoordelijkheid om verantwoord te ondernemen.

De ‘Silver Meter’ wordt geleverd door leverancier Itron. Naast het ontbreken van de verflaag zijn de gasmeters identiek aan de gasmeters die momenteel aangeboden worden. Ook de meter zonder verflaag voldoet daarom aan alle eisen die Enexis aan haar gasmeters stelt. Vanaf volgende week worden de eerste duurzame gasmeters aangeboden bij de klanten van Enexis. Dit is onderdeel van de Grootschalige Aanbieding slimme meters, waarbij elke netbeheerder uiterlijk eind 2020 al haar klanten een slimme meter aangeboden moet hebben.

Silver Meter


Nieuwe generatie slimme meters
Enexis is trots dat Itron deze duurzame oplossing mogelijk maakt. Itron is namelijk ook een van de leveranciers van de nieuwe generatie energiemeters, de zogenaamde ESMR 5.0. Eind 2016 start Enexis met het aanbieden van deze nieuwe meters die gebruik maken van Long Term Evolution-communicatietechnologie (4G). Het afgelopen jaar zijn er wereldwijd ruim 1 miljard apparaten met deze techniek verkocht en de verwachting is dat dat aantal dit jaar ruim overschreden wordt. Met de overstap naar LTE kiest Enexis dus bewust voor een toekomstbestendige technologie. Doordat deze technologie daarnaast ook voordeliger is dan de huidige technologie, kan Enexis haar tarieven ook in de toekomst zo laag mogelijk te houden.

Rutger van de Leeuw, directeur Klant en Markt: “Klanten kunnen niet kiezen wie hun netbeheerder is. Daarom zien wij het als onze maatschappelijke taak duurzame keuzes te maken. Onze medewerkers denken daar altijd goed over na en daarom is het goed om te zien dat het idee van een ‘Silver Meter’ nu ook daadwerkelijk gerealiseerd is.”

“Itron’s visie is om bij te dragen aan een wereld die bewuster omgaat met energie en milieu. Het is daarom dat we verheugd zijn om samen te werken met Enexis en onze milieu-vriendelijke Silver Meter te leveren. Niet alleen zijn niet-geverfde meters minder belastend voor het milieu, maar ook de smart technology in de meters zorgt ervoor dat de klanten van Enexis bewuster met energie kunnen omgaan door middel van een beter inzicht in hun gasverbruik” volgens Frank Hirschmann, Itron Director of Sales, Marketing and Delivery for Gas in Central Europe & CIS.

Like ons op Facebook en/of volg ons op Twitter en  blijf automatisch op de hoogte van het laatste nieuws!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom bij Energieremmers.nl!

Leuk u te ontmoeten! Mijn naam is Jan Remmers.

Bent u opzoek naar advies over zonnepanelen of heeft u vragen? U kunt met mij een vrijblijvend adviesgesprek inplannen door simpelweg uw gegevens hieronder in te vullen.