Gaat de prijs van zonne-energie de prijs van olie bepalen?

o-SOLAR-ENERGY-facebook-rechtenvrij

Binnenkort bepaalt niet de fossiele energie de prijs van duurzame energie, maar bepaalt zonne-energie de prijs van olie en gas.

Die verwachting sprak Wim Sinke, hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam, gisteren uit op de expertmeeting in het provinciehuis. Daar informeerden diverse deskundigen de Statenleden over de stand van zaken rond duurzame energie in het kader van de beleidsbrief Duurzame Energie waarover de provincie binnenkort besluit.

Volgens Sinke staan er in India al zonne-systemen die energie produceren voor drie cent per kWh. In Nederland kost stroom rond de vijf cent per kWh. De komende jaren daalt volgens hem over de hele wereld de prijs van zonne-energie tot rond de drie cent.

In de Arabische wereld is de bouw van een aantal kolencentrales afgeblazen omdat die duurdere stroom zouden leveren dan zonneparken. Je ziet daar dat zonne-energie bepalend is voor de investeringen in fossiel.

Deze gunstige prijsontwikkelingen zijn volgens hem nog opzienbarender als men beseft dat van alle energieproductie, zonne-energie slechts nu 1 procent beslaat.

Sinke voorziet dat dit aandeel nog enorm gaat stijgen: zonne-energie is in klein én groot toepasbaar en ontwikkelt zich nog volop.

Er zijn al doorzichtige panelen die als ruiten zijn te gebruiken. Die leveren wel minder op dan de donkere panelen, maar een gewone ruit levert helemaal geen energie op.Like ons op Facebook en/of volg ons op Twitter en  blijf automatisch op de hoogte van het laatste nieuws!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom bij Energieremmers.nl!

Leuk u te ontmoeten! Mijn naam is Jan Remmers.

Bent u opzoek naar advies over zonnepanelen of heeft u vragen? U kunt met mij een vrijblijvend adviesgesprek inplannen door simpelweg uw gegevens hieronder in te vullen.