Nederland kan 20 procent meer stroom uit Duitsland importeren

o-SOLAR-ENERGY-facebook-rechtenvrij

Nederland kan vanaf 4 juni maximaal 20 procent meer stroom uit Duitsland importeren. Dit komt doordat energietoezichthouders uit Nederland, België, Duitsland en Frankrijk afspraken hebben gemaakt om de handel in elektriciteit tussen de landen te vergroten. De stroomprijzen in Nederland dalen daardoor naar verwachting, want stroom uit Duitsland is goedkoper.

Importeren zonder technische problemen
De verschillende beheerders van de landelijke hoogspanningsnetten kunnen niet teveel stroom over de grenzen transporteren, omdat de stabiliteit van het elektriciteitsnet anders in gevaar komt. ACM  heeft de netbeheerder TenneT gevraagd te onderzoeken in hoeverre het mogelijk is deze limiet te verruimen. Uit dit onderzoek blijkt dat Nederland overdag 5000 MW kan transporteren uit Duitsland in plaats van de huidige 4250 MW (dit extra transport komt overeen met het verbruik van een middelgrote stad). Hierdoor kunnen de verbindingen met het buitenland maximaal worden gebruikt zonder dat dit technische problemen oplevert. TenneT gaat dit vanaf 4 juni dan ook doen.

Like ons op Facebook en/of volg ons op Twitter en  blijf automatisch op de hoogte van het laatste nieuws!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom bij Energieremmers.nl!

Leuk u te ontmoeten! Mijn naam is Jan Remmers.

Bent u opzoek naar advies over zonnepanelen of heeft u vragen? U kunt met mij een vrijblijvend adviesgesprek inplannen door simpelweg uw gegevens hieronder in te vullen.