Salderen in de praktijk

o-SOLAR-ENERGY-facebook-rechtenvrij

In de praktijk komen we verschillende type meters tegen

Ferraris meter

Dit is misschien wel de beste meter voor een zonnepaneel bezitter. Deze meter (ook wel bekend als draaischijfmeter) draait simpelweg met de stroomrichting mee. Dat wil zeggen dat de meter vooruit loopt als er stroom verbruikt wordt en dat deze achteruit loopt als er meer stroom wordt geproduceerd dan er bij u thuis verbruikt wordt. Doordat de Ferraris meter automatisch saldeert, is er slechts één geïntegreerde meterstand.

Het is mogelijk dat de Ferraris meter niet geijkt is als het gaat om terug levering.

Digitale meter met teruglever telwerken

Als u een digitale meter heeft die geschikt is voor het registreren van terug levering, dan heeft u 4 telwerken: een telwerk voor hoog,- respectievelijk laagtarief voor zowel verbruik als terug levering. Deze meter telt altijd maar op één telwerk tegelijkertijd. Afhankelijk van de dag en de tijd kan dit hoog- dan wel een laag – tarief telwerk zijn. Als u meer levert dan dat u verbruikt registreert deze meter dit.

Controle of uw meter geschikt is voor een zonnesysteem.

Energie Remmers raadt u altijd aan om bij Enexis (Groningen & Drenthe) of bij Liander Friesland, te controleren of uw huidige meter geschikt is voor een zonnesysteem.

Like ons op Facebook en/of volg ons op Twitter en  blijf automatisch op de hoogte van het laatste nieuws!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom bij Energieremmers.nl!

Leuk u te ontmoeten! Mijn naam is Jan Remmers.

Bent u opzoek naar advies over zonnepanelen of heeft u vragen? U kunt met mij een vrijblijvend adviesgesprek inplannen door simpelweg uw gegevens hieronder in te vullen.