Salderingsregeling moet ook na 2020 doorgaan

o-SOLAR-ENERGY-facebook-rechtenvrij

Naar aanleiding van het Solar Trendrapport 2016 doet de installatiebranche opnieuw een beroep op de overheid om de salderingsregeling voor zonne-energie ook na 2020 te laten bestaan. 

UNETO-VNI, de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de elektrotechnische detailhandel, concludeert dat de zonne-energiesector ‘de grote aanjager is van het Energieakkoord’, met vorig jaar een nieuw geplaatst vermogen van bijna 500 MW.
UNETO-VNI vreest alleen een terugval in de groei wanneer na 2020 de salderingsregeling zou worden opgeheven.

Uit een bericht van UNETO-VNI
‘(…) Wat  in de uitkomsten vooral opvalt, is de hoop en wens van de zonne-energiemarkt om de salderingsregeling ook na 2020 voort te zetten. Daarover is forse kritiek op de overheid. Paradoxaal genoeg wordt de overheid enerzijds gezien als grootste bedreiging voor verdere groei en ontwikkeling, terwijl dezelfde markt anderzijds een heel actieve rol verwacht van de overheid.
Titia Siertsema, voorzitter van UNETO-VNI: ‘Wij bepleiten voortzetting van de salderingsregeling. Als je minder voordeel hebt van de stroom die je aan het net levert, dan moet je niet opkijken als potentiële kopers afhaken. Dat moeten we voorkomen.’
Cindy van de Velde, directeur van Vereniging Eigen Huis (VEH) stelt over de rol van de overheid: ‘Zonne-energie biedt volop mogelijkheden en heeft de interesse van de consument. Politiek Den Haag doet er goed aan deze ontwikkelingen verder aan te zwengelen in plaats van af te remmen.’

Reactie LTO Nederland
Ook Albert Jan Maat, voorzitter LTO Nederland ziet grote kansen voor zonne-energie in Nederland: ‘Stel: ieder agrarisch bedrijf in Nederland legt 2.500 vierkante meter zonnepanelen aan. Op 26.000 bedrijven zou dat 6.500 hectare aan zonnepanelen betekenen. Omgerekend zou dat 6.500 megawatt aan stroom opleveren. En daarom is het zo jammer dat onze overheid onduidelijkheid laat bestaan over het verdienmodel na 2020 (wanneer de salderingsregeling formeel ophoudt te bestaan). Boeren en tuinders worden daardoor terughoudend om te investeren, terwijl ze kunnen uitgroeien tot regionale energieleveranciers.’ (…)’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom bij Energieremmers.nl!

Leuk u te ontmoeten! Mijn naam is Jan Remmers.

Bent u opzoek naar advies over zonnepanelen of heeft u vragen? U kunt met mij een vrijblijvend adviesgesprek inplannen door simpelweg uw gegevens hieronder in te vullen.