Veiliger dan conventionele systemen

o-SOLAR-ENERGY-facebook-rechtenvrij

Een zonnepaneel geeft ongeveer 36 volt gelijkspanning. Als we 12 zonnepanelen in serie aansluiten staat er 12 x 36 volt = 432 Volt op de kabels. Deze spanning is met geen mogelijkheid van de kabels af te krijgen, zolang de zonnepanelen door gekoppeld zijn. Zelfs als de stroom binnen wordt uitgeschakeld, blijft er 432 Volt op de gelijkstroomkabels staan. Dit kan een gevaar opleveren bij beschadigde kabels, brand of bij werkzaamheden aan de installatie.

Met SolarEdge wordt er bij oververhitting of een los contact, de spanning op de kabels automatisch terug gebracht naar 1 volt per paneel. Zo kan er nooit en te nimmer een gevaarlijke situatie ontstaan op uw dak.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom bij Energieremmers.nl!

Leuk u te ontmoeten! Mijn naam is Jan Remmers.

Bent u opzoek naar advies over zonnepanelen of heeft u vragen? U kunt met mij een vrijblijvend adviesgesprek inplannen door simpelweg uw gegevens hieronder in te vullen.