Verbranding van alle fossiele brandstoffen levert 10 graden warmere wereld op

o-SOLAR-ENERGY-facebook-rechtenvrij

Als alle reserves aan fossiele brandstoffen in de wereld gebruikt zouden worden, kan de gemiddelde temperatuur met 6,4 tot 9,5 graden Celsius zijn gestegen tegen het jaar 2300.

Dit stellen wetenschappers van de University of Victoria in Canada in een nieuw rapport. Temperaturen op de noordpool zouden maar liefst 14,7 tot 19,5 graden Celsius stijgen.

Het rapport is gepubliceerd in het wetenschappelijke journaal Nature Climate Change.

In totaal zit er nog genoeg olie, gas en steenkool in de grond om omgerekend 5 biljoen ton broeikasgassen los te laten in de atmosfeer. Tegen het einde van de 21eeeuw wordt deze hoeveelheid bereikt als er geen actie wordt ondernemen. Sinds de start van de industriële revolutie is er ongeveer 540 miljard ton CO2 uitgestoten.

Regenval
De uitstoot van CO2 en andere broeikasgassen zorgt niet alleen voor een fors warmer klimaat, maar heeft ook een enorm effect op de regenval. In Noord-Afrika en Centraal-Amerika daalt de hoeveelheid regen die jaarlijks valt met twee derde in de scenario’s van de wetenschappers.

In eerdere studies werd nog geconcludeerd dat als er eenmaal 2 biljoen ton CO2 was uitgestoten, temperaturen minder snel zouden stijgen. Volgens dit nieuwe rapport werd eerder overschat hoeveel koolstofdioxide de oceanen konden opnemen.

Verbranding van alle fossiele brandstoffen levert 10 graden warmere wereld op

Like ons op Facebook en/of volg ons op Twitter en  blijf automatisch op de hoogte van het laatste nieuws!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom bij Energieremmers.nl!

Leuk u te ontmoeten! Mijn naam is Jan Remmers.

Bent u opzoek naar advies over zonnepanelen of heeft u vragen? U kunt met mij een vrijblijvend adviesgesprek inplannen door simpelweg uw gegevens hieronder in te vullen.