Zo werkt zonne-energie

o-SOLAR-ENERGY-facebook-rechtenvrij

Een zonnepaneel is een paneel dat zonne-energie omzet in elektriciteit. Hiertoe wordt een groot aantal fotovoltaïsche cellen op een paneel gemonteerd. De meeste aangeboden zonnepanelen zijn gemaakt van het natuurproduct silicium.

Het silicium wordt in 2 laagjes aangebracht. Onder invloed van licht gaat er tussen de 2 lagen een elektrische stroom lopen.

De opgewekte elektriciteit bestaat om technische redenen uit gelijkstroom, net als de stroom in batterijen of in de accu.

In 99,9 % van onze installaties bestonden de materialen uit een combinatie van zonnepanelen in combinatie met een omvormer. De omvormer zorgt ervoor dat de gelijkstroom wordt omgezet naar wisselstroom. Dit is de stroomsterkte die in Nederland wordt geleverd.

In Nederland worden op momenteel 3 soorten panelen aangeboden:

  1. Monokristalijn: De zonnecellen in een mono kristallijn paneel bestaan uit één kristal. Het oppervlak van mono kristallijne zonnecellen heeft geordende elektroden en is egaal zwart. Deze zonnepanelen worden door EnergieRemmers in hoofdkeur geplaatst. Deze zonnepanelen hebben het hoogste rendement. Door dat de celstructuur meer geordend kunnen onze fabrikanten meer cellen plaatsen. Mono kristallijne panelen hebben hierdoor veelal een hoger Watt peak vermogen. Ook hebben Mono kristallijne panelen enkele procenten meer opbrengst dan Poly kristallijne panelen.
  2. Polykristallijn: In een polykristallijn zonnepaneel bevinden zich zonnecellen die bestaan uit meerdere grove kristallen. Een poly kristallijne zonnecel vertoont een soort gebroken schervenpatroon. Het doet een beetje denken aan ijsbloemen op een bevroren raam. De inkoop prijs van poly kristallijne zonnepanelen is aanzienlijk lager. Om deze reden is het economisch gunstiger om bij grote dakvlakken gebruik te maken van poly kristallijne panelen.
  3. Amorf: In een dunne-filmzonnepaneel wordt amorf silicium gebruikt. Amorfe zonnepanelen bevatten geen kristallen maar poeder. De aangeboden panelen zijn veelal kleiner qua afmeting en de amorfe panelen geven de minste opbrengst van deze drie soorten.

Like ons op Facebook en/of volg ons op Twitter en  blijf automatisch op de hoogte van het laatste nieuws!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom bij Energieremmers.nl!

Leuk u te ontmoeten! Mijn naam is Jan Remmers.

Bent u opzoek naar advies over zonnepanelen of heeft u vragen? U kunt met mij een vrijblijvend adviesgesprek inplannen door simpelweg uw gegevens hieronder in te vullen.