Zonatlas berekend zonne-energiepotentieel

o-SOLAR-ENERGY-facebook-rechtenvrij
zonatlas

Zonatlas heeft het zonne-energiepotentieel van álle 12,5 miljoen Nederlandse daken berekend! Met een geavanceerd 3D simulatiemodel hebben we berekend dat op de zonnige delen van de Nederlandse daken maar liefst 64 GWp vermogen kan worden geïnstalleerd, waarmee we samen maar liefst 50 miljard kWh zonne-energie kunnen opwekken! Om dit cijfer in perspectief te plaatsen: de verbruikte elektriciteit van álle particuliere huishoudens in Nederland bedroeg in 2013 23 miljard kWh (gebaseerd op cijfers uit het CBS rapport “Elektriciteit in Nederland” van februari 2015). We kunnen dus meer dan twee keer meer elektriciteit opwekken dan we zelf verbruiken.

Zonatlas is de eerste website die het zonne-energiepotentieel van álle Nederlandse daken in kaart heeft gebracht. Vanaf nu kunnen álle Nederlanders gratis de onafhankelijk berekende zonne-energiepotentie van hun dak bekijken. Maar ook bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties zien wat de potentie van zonne-energie is op de daken van bedrijfsgebouwen en maatschappelijk vastgoed.

Like ons op Facebook en/of volg ons op Twitter en  blijf automatisch op de hoogte van het laatste nieuws!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom bij Energieremmers.nl!

Leuk u te ontmoeten! Mijn naam is Jan Remmers.

Bent u opzoek naar advies over zonnepanelen of heeft u vragen? U kunt met mij een vrijblijvend adviesgesprek inplannen door simpelweg uw gegevens hieronder in te vullen.