Zonnepanelen in de winter

o-SOLAR-ENERGY-facebook-rechtenvrij

Veel mensen denken dat zonnepanelen in de wintermaanden niet werken omdat er dan weinig tot geen zon zou zijn. Dit is echter een fabeltje. Zonnepanelen werken namelijk op licht en hebben dus geen volle zon nodig. De benaming lichtpanelen zou dus veel beter zijn.

Hoewel zonnepanelen in de volle zon wel meer stroomopbrengst hebben dan bij bewolking werken deze tijdens de wintermaanden dus ook prima!

Zelfs met een dun laagje sneeuw kunnen zonnepanelen nog stroom opwekken! Alleen als uw panelen bedekt zijn met een dikke laag sneeuw die geen licht meer doorlaat heeft u tijdelijk geen rendement.

Zonnepanelen van Energie Remmers functioneren zelfs bij extreme kou. Een zonnesysteem functioneert maar liefst tot 45 graden onder nul. Het is zelfs zo dat een zonnepaneel beter werkt op koude dagen dan bij een dag met een hittegolf.

Tip:

Wij raden u in ten alle tijden af om zonnepanelen die bedekt zijn met ijs door bevroren condens met een ijskrabber schoon te maken. Dit zou er toe kunnen lijden dat de antireflectie coating wordt beschadigd waardoor het invallende licht verstrooid raakt.

Like ons op Facebook en/of volg ons op Twitter en  blijf automatisch op de hoogte van het laatste nieuws!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom bij Energieremmers.nl!

Leuk u te ontmoeten! Mijn naam is Jan Remmers.

Bent u opzoek naar advies over zonnepanelen of heeft u vragen? U kunt met mij een vrijblijvend adviesgesprek inplannen door simpelweg uw gegevens hieronder in te vullen.