Zonnepanelen van EnergieRemmers voor de VVE

o-SOLAR-ENERGY-facebook-rechtenvrij

U bent eigenaar van een wooneenheid in een appartementencomplex, in dat geval bent u hoogst waarschijnlijk lid van een Vereniging van Eigenaren. Voor een VVE bestaan er gunstige mogelijkheden voor het plaatsen van zonnepanelen. Uiteraard dient de VVE in een vergadering over plaatsing van zonnepanelen te beslissen.

Zonnepanelen VVE voor uw eigen stroom
Het is gunstig om de zelf geproduceerde stroom met uw huidige eigen verbruik te verrekenen. Dit brengt namelijk het meeste op. Op dit moment betaalt u aan uw huidige leverancier het volle tarief voor een kilowattuur, dit is circa € 0,23. Als de opbrengst van de zonnepanelen hiermee verrekend kan worden, dan is dit wel zo aantrekkelijk.

Hoe kunt u dit geregeld krijgen?
De VVE dient in de vergadering te besluiten dat het dak gebruikt mag worden voor zonnepanelen van bewoners. De bewoners schaffen zelf de zonnepanelen aan. EnergieRemmers sluit de zonnepanelen rechtstreeks aan op de meterkast van de betreffende bewoner(s). Er moet dus een elektriciteit kabel gelegd kunnen worden van de zonnepanelen naar de meterkast van de bewoner(s). Onderdeel van een zonnestroom installatie is de omvormer. De omvormer zet de gelijkstroom van de zonnepanelen om in wisselstroom. EnergieRemmers sluit de omvormer aan op een nieuwe groep in de meterkast.

Zonnepanelen voor de stroom van de VVE
De gemeenschappelijke ruimten verbruiken natuurlijk zelf ook stroom. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan de verlichting en indien van toepassing de lift. De stroom die hiervoor noodzakelijk is zou prima opgewekt kunnen worden door zonnepanelen op het dak van de VVE.

EnergieRemmers plaatst het zonnesysteem en sluit deze rechtstreeks aan op de meterkast van het gebouw. Een individuele bewoner van de VVE zal hier niet direct iets van merken. Zijn eigen elektriciteitsrekening verandert immers niet. Wel zal (of kan) de bijdrage aan de VVE iets afnemen. De kosten voor stroom worden namelijk lager.

Zonnepanelen via de nieuwe regeling van het energie-akkoord voor de VVE ( per 1-1-2014)
De overheid heeft speciaal voor VVE’s een nieuwe regeling vastgesteld . Hierbij kunnen VVE’s zonnepanelen aanschaffen waarbij de opgewekte stroom ten goede komt aan de bewoners. Het gaat hierbij om een teruggave van energiebelasting. De regeling is als volgt:

Van het aantal kWh’ s ( kilowattuur) die geproduceerd worden met zonnepanelen op het dak van de VVE mag € 0,091 ( 9,1 cent) aan energiebelasting teruggevorderd worden. Tevens kunnen de opgewekte kWh ’s verkocht worden aan uw energieleverancier. EnergieRemmers controleert of uw huidige meter geschikt is voor terug levering.

Voorbeeld: De VVE schaft een zonnestroom installatie aan waarmee 10.000 kWh per jaar aan stroom wordt geproduceerd. Er zijn 4 bewoners die allen voor 25% deelnemen aan het initiatief. Deze 4 bewoners dragen ieder 25% bij aan de investering. Vervolgens gaat de VVE de opgewekte 10.000 kWh verkopen aan een energieleverancier (bijvoorbeeld Essent / Nuon).

De VVE ontvangt hiervoor een vergoeding van € 0,07 per kWh van de energieleverancier. In totaal is dit € 700,00. Dit bedrag wordt verdeeld onder de 4 deelnemers, dus € 175,00 per deelnemer. Daarnaast krijgt de deelnemer nog eens € 0,091 aan energiebelasting terug via de energieleverancier.

Per deelnemer gaat dit dan om 2.500 kWh x € 0,091 =                         € 227,50
Tel hierbij de vergoeding van de stroom prijs op                                       € 175,00 +

Iedere deelnemer ontvangt jaarlijks een vergoeding van                   € 402,50

Like ons op Facebook en/of volg ons op Twitter en  blijf automatisch op de hoogte van het laatste nieuws!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom bij Energieremmers.nl!

Leuk u te ontmoeten! Mijn naam is Jan Remmers.

Bent u opzoek naar advies over zonnepanelen of heeft u vragen? U kunt met mij een vrijblijvend adviesgesprek inplannen door simpelweg uw gegevens hieronder in te vullen.